Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – Space oriented Artistic Practice

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Producties & Makers

Reverse

op29, mei 2017 | Geen reacties | in | dooradmin

Reverse

Reverse nodigt  Johannes Bellinkx je uit om op een andere manier in de wereld te stappen. Je ervaart de werkelijkheid in omgekeerde richting. Vooruit kijken maakt plaats voor terugblikken. Het doelgerichte verandert in het onvoorziene. Door onze richting letterlijk om te draaien maakt Johannes Bellinkx ons op een confronterende manier bewust van hoe we ons in de wereld begeven. Een hypnotische soundtrack en het vervloeien van fictie en realiteit maakt Reverse tot een unieke fysieke en mentale ervaring.

 

Het werk van Johannes Bellinkx balanceert op de grens van theater, beeldende kunst en film. Ook dit werk gaat net als zijn vorige voorstelling Framing over perceptie. En ook hier wordt gesjord aan je kijk- en denkkaders.

 

**** – Volkskrant over Reverse: “Een simpele omkering van je loopgewoonte doet wonderen. Je blikveld wordt breedbeeld, de focus verwijdt zich; alsof je je terugtrekt uit alles.”

 

Credits: Concept & regie: Johannes Bellinkx. Audio compositie: Dennis van Tilburg. Smartphone Applicatie Ontwikkelaar: Teackele Soepboer. Installatie: Thijs Wieman. Instructie: Eva Kijlstra, Santino Slootweg, Menno Vroon, Daan Simons. Sensor techniek: Merijn Versnel. Tasjes: Merel Kamp. Producent: SoAP. Co-producent: C-TAKT. Met dank aan: Amsterdamse Fonds voor de Kunsten, Stichting NDSM, Das Theatre, Over het IJ Festival. Met de steun van Fonds Podiumkunsten.

Foto: Dennis van Tilburg

 

SPEELLIJST 2018

Karavaan, Alkmaar (NL) 1-3, 6-10 juni

Oerol, Terschelling (NL) 15-24 juni

Over het IJ festival, Amsterdam (NL) 13-15 juli

Theater aan de Markt, Hasselt (BE) 9-12 augustus

Noorderzon festival, Groningen (NL) 23-27 augustus

Over het IJ over de Plas, Amsterdam (Slotervaart) (NL) 15-16 & 23 september

 

 

 

SPEELLIJST 2017 archief

Over het IJ festival, Amsterdam (NL), 14-17, 21-23 juli (work in progress)

Try out mini festival, Het Domijn, Weesp (NL), 25 maart (work in progress)

 

 

Maak een opmerking