Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – jouw dagelijks cultuurbad

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Producties & Makers

Rita Hoofwijk

Geen reacties
door admin

op12, jan 2017 | Geen reacties | in | dooradmin

Rita Hoofwijk

Rita Hoofwijk / 1994 / Sittard

 

Rita Hoofwijk studeerde in 2016 af aan Toneelacademie Maastricht. In haar werk onderzoekt zij de ontmoeting, de tijdelijke relatie tussen performer en publiek of tussen toeschouwers onderling, waarbij de ervaring gezamenlijk wordt beleefd. Haar werk probeert een moment van stilstand te zijn in onze dagelijkse beweging van de ene plek naar de andere, van de ene gedachte naar de volgende. Hierbij focust ze op de blik van de bezoeker, welke ze middels een gestuurde kijkrichting uitnodigt zijn omgeving op een andere manier waar te nemen.

Lees meer…

Benjamin Vandewalle

Geen reacties
door admin

op12, jan 2017 | Geen reacties | in | dooradmin

Benjamin Vandewalle

Benjamin Vandewalle / 1983 / Wilrijk (B)

 

Benjamin Vandewalle doorliep de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. Tijdens zijn opleiding creëerde hij onder meer de installatie Théâtre de La Guillotine en We Go, een duet met Vincenzo Carta. In 2007 werkte het duo opnieuw samen voor de voorstelling Inbetween. Voor Birdwatching (2009) en One / Zero (2011), beiden onderzoeken naar de perceptie van ruimte en beweging, werkte hij samen met beeldend kunstenaar Erki De Vries. Zijn locatievoorstelling Birdwatching 4×4 (2012), tourt nog steeds en kent internationaal veel bijval. In 2013 sloeg hij de handen in elkaar met CAMPO (Gent) voor de voorstelling Point of View. Lees meer…

Sjaron Minailo

Geen reacties
door admin

op12, jan 2017 | Geen reacties | in | dooradmin

Sjaron Minailo

Sjaron Minailo / 1979 / Israël

 

Sjaron Minailo is operaregisseur en performer . Na opleidingen theater en dramaturgie in Israël en aan de universiteit van Amsterdam, stichtte hij Studio Minailo, een laboratorium voor hedendaagse opera in Amsterdam. Minailo is gespecialiseerd in operacreaties buiten de reguliere operazalen en de conventies van opera en theater. Minailo werkt vaak met muziek die oorspronkelijk niet voor theater of opera is gecomponeerd. Samen met een netwerk van componisten, zangers en kunstenaars stort hij zich op eigen creaties zoals de experimentele white cube opera-triologie Pornographia-Megalomania-Nostaligia; de theatrale installatie Rothko Chapel op muziek van Morton Feldman (Feikes Huis); zijn reactie op de opera Victory Over the Sun van Malevich (Stedelijk Museum Amsterdam); en de eerste Internet Opera Soul Seek dat hij samen met Anat Spiegel heeft gemaakt (www.slsk.nl). Lees meer…

Johannes Bellinkx

Geen reacties
door admin

op12, jan 2017 | Geen reacties | in | dooradmin

Johannes Bellinkx

Johannes Bellinkx / 1978 / Zeist

 

Johannes Bellinkx studeerde in 2013 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Hij was toen al sociaal geograaf en werkte nationaal als internationaal voor verschillende succesvolle kunstenaars. In 2007 kwam hij bij Theater TUIG en in 2013 speelde hij bij Theatergroep WAK. Johannes Bellinkx maakt beeldend werk dat zich op het grensvlak van theater, beeldende kunst en film beweegt. Daarbij zorgt hij dat vorm en inhoud op een stuwende manier op elkaar werken. In zijn werk kiest Bellinkx radicaal voor het concept en zoekt hij er vervolgens de disciplines bij die het meest geschikt zijn.

Lees meer…

Nick Steur

door admin

op05, mrt 2013 | in | dooradmin

Nick Steur

Nick Steur / 1982 / Nijmegen

 

Nick Steur is een theatermaker met een bijzonder en eigen handschrift: poëtisch, aards, beeldend, intuïtief en mystiek. Hij creëert werelden die zijn gegrondvest in een tijdloze werkelijkheid gedicteerd door concrete natuurwetten. Een werkelijkheid die in ons complexe en hoogtechnologische bestaan nagenoeg is vergeten, of er tenminste in een groot contrast tot staat. Zijn werk mag zich dan bewegen op het snijvlak met beeldende kunst, de performatieve component is essentieel: wezenlijk is het samenzijn van Steur als performer en het publiek in de gebeurtenis die zich alleen hier en nu eenmalig kan afspelen.

Lees meer…

TAAT TAAT

Geen reacties
door admin

op09, mrt 2013 | Geen reacties | in | dooradmin

TAAT

TAAT

Breg Horemans / 1985 / Herentals (B)

Gert-Jan Stam / 1972 / Zaandam

 

TAAT is een transdisciplinair collectief dat werkt op het snijvlak van theater, architectuur, beeldende kunst en performance. In 2012 werkten Stam en Horemans samen aan het project KHOR I op de Floriade in Venlo (NL), wat het startpunt was voor hun samenwerking onder de naam TAAT. Dezelfde dag zag het HALL33-project het levenslicht. HALL33 is een sleutelproject binnen het jonge oeuvre van TAAT, omdat het essentiële thema’s op het snijvlak van theater en architectuur bevraagt.

Lees meer…