Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – Space oriented Artistic Practice

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Producties & Makers

Peri-Sphere

op24, jul 2017 | Geen reacties | in | dooradmin

Peri-Sphere

Peri-Sphere’ is een mobiel periscoopsysteem dat bestaat uit een indrukwekkend radarwerk van diorama’s en spiegels waardoor surreële perspectieven gecreëerd worden. Benjamin Vandewalle nodigt telkens één persoon uit om plaats te nemen in zijn ‘Peri-Sphere’. De liggende toeschouwer wordt volledig opgeslorpt en gedesoriënteerd door het wegvallen van een vast gezichtspunt. Peri-Sphere is een uitnodiging om de ruimtelijkheid van het zien te heroverwegen.

Door middel van een periscoopsysteem laat ‘Peri-Sphere’ de toeschouwer op een unieke manier kennis maken en interageren met de omgeving die hij dagelijks betreedt. Op die manier laat hij zien dat de manier waarop we kijken naar onze omgeving en hoe we die vorm geven onderhevig mag en kan zijn aan fantasie.

Onze wereld wordt gekenmerkt door hyperrealistische ervaringen die via een virtual reality bril heel dicht op de huid komen. We worden het zo gewoon dat alles digitaal mogelijk wordt. Maar wat gebeurt er met een bezoeker als we deze ‘augmented reality’, waarbij deze alles zelf ondergaat, nu via een analoog proces laten ervaren?

 

Concept, ontwikkeling Benjamin Vandewalle Assistentie Pierre Daugy Performance  Benjamin Vandewalle,  Merlin van Impe Wetenschappelijke medewerkers Dieter Brusselaers, Helena Lambrechts Dramaturgisch advies Marnix Rummens

Coproductie Workspacebrussels (Brussel, BE), SoAP (Maastricht, NL), Vooruit (Gent, BE) Spreiding, tourmanagement Caravan Production (Brussel, BE)  & Soap (Maastricht, NL) Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest (VGC) Bijzondere dank aan Aernout Vandewalle, Kaaitheater (Brussel, BE), Dommelhof (Neerpelt, BE)

Foto: Eef Bongers / project Kunst op Straat – Roermond

 

SPEELLIJST 2018

Brakke Grond, Amsterdam (NL) 28 oktober

 

SPEELLIJST 2017 archief

Brainwash Festival, De Brakke Grond, Amsterdam (NL), 28 oktober

Josephkwartier, Theaterfestival Boulevard, ’s-Hertogenbosch (NL), 3-13 augustus

Dansand, Oostende (BE), 30 juni-2 juli

Kunst op Straat, Roermond (NL), 14 mei

Sint-Hubertusgalerij, Festival Performatik, Brussel (BE), 25-27 maart

Maak een opmerking