Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – Space oriented Artistic Practice

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Producties & Makers

Hall33 Hall33 Hall33 Hall33 Hall33

op21, feb 2015 | Geen reacties | in | dooradmin

Hall33

Met HALL33 neemt TAAT de idee van architectuur als theater tot het uiterste. HALL33 is een langetermijnproject waarin TAAT toewerkt naar het realiseren van een gebouw dat een theaterstuk is / een theaterstuk dat een gebouw is. Via diverse deelprojecten, die op verschillende (Europese) locaties worden uitgevoerd, gaat HALL33 stapsgewijs in de richting van dat einddoel.

Met HALL33 stelt TAAT zich de vraag: Zou het mogelijk zijn om met alleen architectuur een theaterstuk te maken? Die vraag heeft een theaterervaring opgeleverd die niet alleen professionals en wetenschappers tot de verbeelding spreekt maar die ook een breed publiek emotioneel kan beroeren.

In 2014 werden de eerste drie deelprojecten gerealiseerd (HALL01-03) in Maastricht, Keulen en Kortrijk. Vervolgens werden in 2016 HALL04 in Berlijn en HALL05 in Gent uitgevoerd. HALL06 staat gepland in januari/februari 2018 in Zürich.

Labyrint

In HALL33 betreed je samen met een onbekende ander een labyrint van verschillende ruimtes. Elke nieuwe ruimte die je tegenkomt, heeft een eigen kwaliteit, een unieke vorm, kleur, textuur en geluid. In elke nieuwe ruimte ben je in meer of mindere mate van de onbekende ander gescheiden. Zo bepaalt elke ruimte op zijn eigen manier jullie onderlinge verhouding en interactie.

In HALL33 valt de ontdekkingstocht naar de onbekende ander samen met de ontdekking van de installatie zelf. Zoek je naar herkenning en houvast of benader je met humor, agressie of vluchtgedrag de zich opvolgende uitdagende situaties? Elke blik, gezichtsuitdrukking, beweging en handeling gaat een rol van betekenis spelen in hoe je omgaat met onbekende en ongemakkelijke situaties. De onbekende ander fungeert daarbij als spiegel, bondgenoot en tegenspeler.

Door te spelen met de verhoudingen van de ruimte en de verhouding tussen de twee deelnemers, wordt je langzaam weggevoerd van je alledaagse beslommeringen en ingevoerd in de regels van een ritueel waarin spontaan gedrag acteren wordt, waarin kijken uitnodigt om bekeken te worden en waar langs elkaar heen lopen kan leiden tot een bijzondere ontmoeting.

Credits

Concept en vormgeving: TAAT, Breg Horemans & Gert-Jan Stam
Zakelijke leiding: Edwige Leblay
Productieleiding: Ilona van den Brekel
Bouw modules: C-TAKT, Provinciaal Domein Dommelhof, Neerpelt

Maak een opmerking