Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – Space oriented Artistic Practice

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Producties & Makers

op19, jul 2017 | Geen reacties | in | dooradmin

Framing

In ‘Framing’ van Johannes Bellinkx kijkt het publiek door een kijkinstallatie naar het landschap. Bellinkx bepaalt het kijkkader en biedt een ander perspectief op ogenschijnlijk normale dingen. Hij brengt subtiele veranderingen aan in het landschap, manipuleert en speelt met wat wel en niet te zien is – met de suggestie van het onzichtbare. Hierdoor zet hij het publiek op scherp. Zag ik dit nou werkelijk? En is wat we zien wel echt?

‘Framing’ gaat over de behoefte van de mens alles te kaderen en te categoriseren. Het geeft ons de illusie de wereld te kunnen bevatten. Bellinkx combineert het live-aspect van theater met het gekaderde kijken van film.

De voorstelling is als een visueel gedicht dat ons doet nadenken over hoe we kijken, over schijn en werkelijkheid. Een beeldverhaal dat rammelt aan onze vertrouwde kijk- en denkkaders.

Credits: Concept & regie: Johannes Bellinkx. Beeldregie & manipulatie: Thijs Wieman. Compositie/soundscape: Dennis van Tilburg. Spel: Erwin Dörr, Koen van der Heijde, Hadassa Smit . Artistiek advies: Ruben Bellinkx. Dramaturgie: Jasper Delbecke. Producent: SoAP. Co-producent: Feikes Huis. Met dank aan: Atelier Oerol & Over het IJ festival, Ulrike Quade Company, Van Maaren Roofvogeldemonstraties, Loes van der Pligt, Linda Ravensteijn. Met de steun van Fonds Podiumkunsten.

Foto: Saris & Den Engelsman

 

Speeldata: Zie voor de komende speeldata en -locaties van Johannes Bellinkx het Laatste Nieuws van SoAP.

 

SPEELLIJST 2017 archief

Metropolis – performance and art in urban space, (KIT), CPH Fisketorvet, Kopenhagen (DK), 24-26 augustus

Metropolis – performance and art in urban space, (KIT), CPH Den Røde Plads, Kopenhagen (DK), 10-12 augustus

Internationale Hanzedagen 2017, Kampen (NL), 15-18 juni

 

Maak een opmerking