Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – jouw dagelijks cultuurbad

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Producties & Makers

BORDERLINE BORDERLINE BORDERLINE BORDERLINE BORDERLINE BORDERLINE

op31, jan 2014 | Geen reacties | in | dooradmin

BORDERLINE

Op uitnodiging van De Warande in Turnhout maakt Nick Steur een theatrale wandeling op de sprookjesachtige terreinen van La Bonne Espérance. Hij werkt hiervoor samen met choreografe Michel Yang, geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en theatercollectief Walden.

Samen met Theater de NWE Vorst in Tilburg vroeg Bert Heylen aan performancekunstenaar Nick Steur om op zoek te gaan naar een markante, inspirerende locatie om er samen met verwante theatermakers nieuw werk te maken.

In het kort

Turnhout en Tilburg liggen 30km van elkaar verwijderd, met in het midden de grens.  Nick Steur is als artistiek leider en coördinator op zoek naar kunstenaars met lef. Laat je inspireren door La Bonne Espérance, een inmiddels overwoekerde cementfabriek. De geknipte buitenlocatie bij deze grens.

Op dit sprookjesachtige domein maken we een parcours met performances en installaties. Iedere kunstenaar, of groep, krijgt een maand de tijd om een nieuw werk te creëren dat binnen deze route wordt opgenomen. Gezamelijk zijn we verantwoordelijk voor het geheel van deze ervaring. Het programma zal o.a. voor het publiek van de Warande en de NWE Vorst worden uitgevoerd.

0% elektriciteit, 100% performance

Nick Steur kiest met BORDERLINE voor minimalisme. Vertekpunt is om een parcours te maken zonder elektriciteit: geen spots, geluidsinstallaties, theatertechnische hoogstandjes of enig andere technologie. De voorstellingen worden alleen bij daglicht gespeeld.

We zoeken de grens op tussen wat natuurlijk en onnatuurlijk is, en zit daar verschil tussen? De bosrijke locatie is in 1900 gemanipuleerd door de mens, met de bouw van een cementfabriek. 33 jaar later kreeg de natuur de kans om het bouwwerk terug over te nemen en het langzaam te overwoekeren. Nu, 80 jaar later, laten we ons door deze locatie inspireren door er weer een manipulatie aan toe te voegen.

Wanneer stopt het? En in hoeverre zijn onze ingrepen eigenlijk onnatuurlijk? Wat doet deze plek met ons? Wat gebeurt er als je het enkel moet doen met dat wat er al is? Hoe groot is je behoefte om van alles te veranderen?

Concept: Nick Steur i.s.m. Michel Yang, Ruben Nachtergaele en collectief WALDEN
Productie: Stichting SoAP & De Warande
i.s.m.: Natuurpunt

met de steun van: talentontwikkelingsplatform C/O, Huis voor de Kunsten, Algemeen Nederlands Verbond, De Warande Turnhout en De NWE Vorst Tilburg.

meer info vindt u hier.

foto’s: Bart Van der Moeren

Maak een opmerking