Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – Space oriented Artistic Practice

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Nieuws - SoAP

13

feb
2019

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

223 meter Beyond the Black Box

op13, feb 2019 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

Van 7 t/m 9 februari bood Beyond the Black Box ruimte aan makers die de grenzen van disciplines en kunstvormen opzoeken en overstijgen. Voor hen werd Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond opengesteld, van theaterzaal tot kleedkamer, van foyer tot plein. SoAP-makers Johannes Bellinkx, Rita Hoofwijk, Nick Steur, Breg Horemans en Benjamin Vandewalle creëerden een ervaring van 223 meter.

Lees hier een verslag van Fransien van der Putt voor de Theaterkrant.

(fotografie van Nick Chesnaye)

30

jan
2019

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

Een ervaring van 223 meter

op30, jan 2019 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

Een voorstelling waarin jouw stemgeluid de hoofdrol speelt, een theeceremonie over korstmossen, een installatie die de onzichtbare signalen van onze telefoons omzet in trillende snaren en zoemende boxen, een rituele ontmoeting in een hotelkamer. Werk dat zich niet laat vangen in een hokje, dat de grenzen van disciplines en kunstvormen overstijgt, dat de traditionele ruimtes openbreekt. Dat is waar Beyond the Black Box voor staat.

Wij, de makers van SoAP, werken voornamelijk in de publieke ruimte. Voor ons is dat de ruimte waar individuen samen komen, elkaar ontmoeten en door dialoog of conflict die ruimte mee vormgeven. Elk vanuit onze eigen professie en achtergrond (mime, regie, architectuur, beeldende kunst, dans) brengen we hierin nieuwe vormen aan, en proberen we het denken over en ons gedrag in die ruimte te beïnvloeden. Voor Beyond the Black Box maken we voor de eerste keer samen nieuw werk, een ervaring van 223 meter in en om de Brakke Grond.

Meer informatie…

 

10

dec
2018

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

Rita Hoofwijk presenteert ‘With Out’ op 16 & 17 december in Sittard

op10, dec 2018 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

Het Engelse woord ‘without’ verklaart dat ‘zonder’ niet op zichzelf bestaat. Iets kan pas zonder zijn wanneer het ‘met’ is geweest of zal worden. Of anders gezegd, door zonder te zijn, is het ook met. Performance kunstenaar Rita Hoofwijk keerde terug naar haar geboortestad Sittard om daar te werken en te experimenteren. De uitkomst van deze werkperiode draagt de naam With Out en zal zich afspelen in de lege delen van de stad.

Op 15 (try-out), 16 en 17 december kan je getuige zijn van With Out. Het is gratis, maar reserveren is noodzakelijk en er is geen plek voor velen. Kijk in Agenda voor meer informatie.

20

nov
2018

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

SITTARD – Reflectie twee, Rita Hoofwijk schrijft over haar residentie

op20, nov 2018 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

Rita Hoofwijk groeide als kind op in Sittard en keert nu tijdelijk terug als kunstenares voor een residentie in die stad. Haar project heet With Out. Ze schrijft over haar ervaring en werk. Dit is haar tweede verslag. (foto: OKRA)

Het is half november en over één maand zal ik een werk presenteren in de binnenstad van Sittard. De weg van het station naar de Markt, van de Markt naar het station, hoe vaak zou ik die in mijn leven al gegaan zijn? Vaak. Het is vreemd om deze route te lopen zonder per se naar het station, of naar de Markt, te hoeven. Lees meer…

12

nov
2018

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

Derde editie Winternights Festival op 21 + 22 december

op12, nov 2018 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

De derde editie van het Winternights Festival strijkt dit jaar op vrijdag 21 en zaterdag 22 december neer in Het Radium (Sphinxkwartier) in Maastricht. Het Festival toont work-in-progress van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag, de voorhoede van morgen. Lees meer…

03

nov
2018

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

SITTARD – Reflectie één, Rita Hoofwijk schrijft over haar residentie

op03, nov 2018 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

Rita Hoofwijk groeide als kind op in Sittard en keert nu tijdelijk terug als kunstenares voor een residentie in die stad. Haar project heet With Out. Ze schrijft over haar ervaring en werk. Dit is haar eerste verslag.

Introductie.
Dit kleine stuk tekst is voor:
– Iedereen die in Sittard leeft en wil weten wat ik daar doe
– Iedereen die niet in Sittard leeft en daar wel eens naartoe wil komen, wanneer ik daar iets doe

Lees meer…