Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – jouw dagelijks cultuurbad

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Laatste nieuws

02

mei
2017

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

Kunst op straat: Come in I outside

op02, mei 2017 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

In het hart van Roermond is een alternatieve ontmoetingsplek gecreëerd waarin fysieke en mentale ruimte wordt gedeeld en samen gevormd. COME IN | OUTSIDE van Rita Hoofwijk is een verrassende, intieme installatie waarin bewoners en passanten elkaar ontmoeten. Een plek waar verhalen worden verteld, gedeeld en bewaard. Rita van Hoofwijk ontwikkelde i.s.m. masterstudent Architectuur Milan Meeuse een open installatie die uitnodigt tot ontmoeting en uitwisseling: Come in I outside. Stad in gesprek.

“Ik ben nieuwsgierig naar dat wat er al is, maar waar je misschien niet altijd toegang tot hebt. Dat wil ik laten zien. Zo ben ik minder geïnteresseerd in het creëren van nieuwe realiteiten, maar des temeer in het kijken met een nieuwe blik naar de bestaande, waarneembare werkelijkheid,” zegt Hoofwijk. Haar werk ziet ze het liefst als interventie in de dagelijkse realiteit. Het onderzoekt dan ook vaak de ontmoeting, de tijdelijke relatie tussen publiek en performer of tussen de toeschouwers onderling.

Inwoners van Maastricht werden in 2015 opgeroepen om mee te denken over het toekomstige cultuurbeleid van de gemeente Maastricht. Tijdens de stadsgesprekken die Tout Maastricht en Van Eyck Mirror in opdracht van de gemeente hiervoor uitvoerden, werden inwoners van Maastricht al wandelend gevraagd naar hun wensen en verwachtingen ten aanzien van kunst, cultuur en creativiteit in hun stad. Als vervolg op deze stadsgesprekken creëerde theatermaker Rita Hoofwijk (Sittard, 1994) in opdracht van Van Eyck Mirror een alternatieve ontmoetingsplek voor een stad en haar bewoners waarin fysieke en mentale ruimte wordt gedeeld en samen gevormd: Come in I outside. Stad in gesprek.

Rita Hoofwijk is sinds 2016 een Maker van SoAP.

Come in I outside. Stad in gesprek
In het kader van Kunst op straat.
Markt Roermond, zondag 7 mei 2017, 13.00-17.00 uur.

Foto: Rebekka Straetmans

Maak een opmerking