Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – jouw dagelijks cultuurbad

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Laatste nieuws

08

mei
2017

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

Hear op SPRING

op08, mei 2017 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

Hear, zoals we dat nu gaan presenteren, gaat over beweging, ruimte en tijd. Maar deze keer niet via het visuele, maar puur door het auditieve. Wat is beweging, wat is ruimte, wat is tijd als we het waarnemen via onze oren in plaats van onze ogen?” Benjamin Vandewalle.

In ‘Hear’ gaat Benjamin Vandewalle samen met geluidskunstenaar Yoann Durant en een groep performers van o.m. Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) op zoek naar de kracht van het geluid dat een mensenmassa in een geluidschoreografie kan produceren. Als bezoeker van ‘Hear word je geblinddoekt en samen met alle andere bezoekers verspreid over de ruimte opgesteld. De geluidschoreografie speelt zich rondom jou en de andere toeschouwers af. ‘Hear’ is een auditieve choreografie die de stem inzet als bewegend lichaam. Een luisterervaring die de zintuigen uitdaagt. Een kijk- en luisterspel gecreëerd met een koor van lokale, niet-professionele stemmen.

‘Hear’ is een productie op SPRING Utrecht. Data: Vr 19 mei, 19.00 en 21.00 uur. Za 20 mei, 17.00 en 21.00 uur. Zo 21 mei, 17.00 en 21.00 uur. Locatie: Gevangenis Wolvenplein, Utrecht. Tickets via https://www.springutrecht.nl/programma/hear

Lees ook het interview met Benjamin Vandewalle over ‘Hear’.

 

Maak een opmerking