Image Image Image Image Image

© 2017 SoAP – jouw dagelijks cultuurbad

Website door Robin van Krieken

Scroll to Top

Naar boven

Laatste nieuws

22

mei
2017

Geen reacties

inLaatste nieuws

dooradmin

‘A piece of 2 – balancing human sized rocks’ op Oerol

op22, mei 2017 | Geen reacties | inLaatste nieuws | dooradmin

Nick Steur voert ‘A piece of 2 – balancing human sized rocks’ uit op Oerol. Staal, stenen, mens- en zwaartekracht. ‘A piece of 2 – balancing human sized rocks’ is een niet aflatende queeste naar een tijdelijk evenwicht op grote schaal en zoekt het eeuwige spanningsveld tussen de mens- en natuurkrachten op. Nick Steur tart opnieuw de wetten van de zwaartekracht en nodigt ons op Oerol uit met hem het vanzelfsprekende met nieuwe ogen te bekijken.

Na het succes van ‘A piece of time – moving pendulums & synchronizing metronomes’ komt Steur met een nieuwe installatie in de serie ‘A piece of’ waarin de stalen piramide een constante blijft. Nick Steur tracht nu – telkens opnieuw – mensgrote rotsblokken in balans te brengen. Op het moment dat de balans ontstaat, verstoort hij het evenwicht en begeeft hij zich op een ander onbegaand pad, op zoek naar een nieuwe manier om twee stenen tot elkaar te brengen.

Credits: ‘A piece of 2’ is een productie van SoAP i.s.m. Van Eyck Academie, workspacebrussels, TAKT/Dommelhof, Via Zuid, Fonds Podiumkunsten, Marc van Vliet (techniek, realisatie). Oerol wordt voor dit project ondersteund door het Bankgiro Loterij Fonds en Sense of Place/LF2018.

Locatie: Oost: O. Elvisplak. Dagelijks 10 t/m 18 juni van 11.00-17.00 uur.

Meer informatie: zie Expeditie Nick Steur op Oerol

 

 

 

 

 

Maak een opmerking